Ulei de cocos Bio.Exista trei tipuri de ulei de cocos, rafinat prin procese chimice, virgin sau extravirgin si nerafinat.

Cel mai indicat este ulei de cocos Bio extravirgin, presat la rece, nehidrogenat si obtinut din surse organice, nu contine clesterol si grasimi de tip trans. Folosit in mod curent la gatit, sustine arderile prin cresterea consumului zilnic de calorii. Uleiul de cocos este cel responsabil si pentru aportul de colesterol HDL in organism, lipoprotene care sustin reducerea riscului de tulburari cardiovasculare.

Ulei de cocos Bio
Ulei de cocos Bio

Ulei de cocos Bio extravirgin

Unul dintre cele mai folosite uleiuri in alimentatia naturista si in cosmetica datorita numeroaselor sale proprietati nutritive. Uleiul de cocos Bio are numeroase proprietăți nutritive (Vitamina-E, vitamina K și minerale, cum ar fi Fier). Este stabil termic, lent în oxidare, rezistent la râncezire si are o durată de valabilitate destul de mare, de până la câțiva ani.Uleiul de cocos extra virgin poate avea mici pete maronii, acestea reprezintă urme de fibre rezultate în urma procesului de presare la rece.

Ulei de cocos – sub forma solida, iar la temperatura camerei sau la caldura se lichefiaza. Este ideal si pentru gatit fiind mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte.

Concentrația de grăsimi benefice a uleiului de cocos, îl fac util în procesul de digestie. Proprietățile sale antimicrobiene ajută la combaterea iritațiilor și infecțiilor ce pot apărea în intestinul subțire.

Beneficii:

Produs alimentar:

 Datorită formei sale solide și tartinabile, uleiul de cocos poate înlocui cu succes margarina sau untul.

Uleiul de cocos este ideal la prăjit. Spre deosebire de alte uleiuri, uleiul de cocos nu devine toxic când este supus unor temperaturi ridicate și nu se râncezește.

Este ingredientul indispensabil pentru prăjituri, plăcinte, torturi, deserturi. La temperaturi de aproximativ 25°C este lichid și se poate adăuga în dressing-uri și sosuri pentru salate.

Beneficiile Uleiului de Cocos Bio ExtraVirgin pentru păr:

Uleiul de cocos este ideal pe post de mască sau ser pentru păr. Se masează scalpul, se lasă să acționeze timp de 30 de minute, apoi se spală cu un șampon. În urma acestui proces părul va rămâne mătăsos, strălucitor și sănătos.

Pentru refacerea părului deteriorat îți recomandăm masca cu ulei de cocos extravirgin și miere.

– Se amestecă o lingură de ulei de cocos extravirgin + o lingură de miere într-un bol de sticlă. Se pune bolul la bain-marie pentru ca masca să ajungă la o consistență lichidă și se aplică pe părul umezit. Se strânge părul într-un coc sau se ține sub prosop și se lasă să acționeze timp de 30-40 minute. Se spală părul cu un șampon blând și se folosește și balsam.

Aplicată o dată pe săptămână, această mască hidratantă va regenera firele de păr chiar de la rădăcină, efectele fiind vizibile de la prima aplicare.

Produs cosmetic:

Ulei de cocos Bio se recomandă pentru părul deteriorat și cu vârfuri despicate.

Printre altele, se folosește pentru părul tern și fragil, precum și împotriva senzațiilor de mâncărime de pe scalp sau corp.

Alte proprietati:

  • Accelerează arderea grăsimilor
  • Este remediu pentru boala Alzheimer
  • Uleiul de cocos protejează inima (protecție cardiovasculară)
  • Uleiul de cocos combate inflamațiile
  • Detoxifiază-ți organismul cu ulei de cocos

Ulei de cocos Bio ExtraVirgin  se obține prin metoda tradițională de presare la rece a nucii de cocos. Acest proces oferă uleiului o calitate superioară. Ulei de cocos Bio, ExtraVirgin este nerafinat, proprietățile acestuia fiind complet active și hrănitoare. Are culoarea albă în mod natural și un miros exotic caracteristic nucii de cocos. La temperaturi de peste 25°C uleiul de cocos se lichefiază, însă este foarte rezistent la temperaturi ridicate. Datorită acestui lucru, poate fi depozitat aproape în orice condiții.

Ulei de cocos Bio se folosește în cosmetică, dar și în bucătărie, pentru a înlocui grăsimile tradiționale nesănătoase. Nu conține agenți de oxidare, fiind cel mai sănătos ulei pentru gătit. După deschidere, uleiul trebuie utilizat în decurs de un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: