Ulei de cocos beneficii – Cele mai bune uleiuri de cocos din 2021

Ulei de cocos beneficii, recomandari pentru cele mai bune uleiuri de cocos pe care le gasiti in magazinele online.

Cel mai bun ulei de cocos pentru gatit –Ulei cocos pentru gatit (borcan) – 1000 ml/900 g

Cel mai bun ulei de cocos organic – Ulei de Cocos Extra Virgin 473ml JARROW FORMULAS

Cel mai bun ulei de cocos presat la rece – Ulei de cocos Republica BIO 500 ml, extravirgin, presat la rece, bio

Cel mai bun ulei de cocos virgin – Ulei De Cocos Extra Virgin Ecologic/Bio 450g/500ml NIAVIS

Cel mai bun ulei de cocos pentru uz intern si cosmetic – Ulei de Cocos Presat la Rece, 200ml | Terralura

Ulei de cocos beneficii - Cel mai bun ulei de cocos
Cel mai bun ulei de cocos

Datorită versatilității și beneficiilor sale pentru sănătate, uleiul de cocos devine rapid unul dintre cele mai populare uleiuri de gătit. Chiar dacă are un conținut ridicat de grăsimi saturate, majoritatea acestor grăsimi (aproximativ 45 până la 65%) sunt sub formă de trigliceride cu lanț mediu sau MCT – un tip de grăsime legată de pierderea în greutate, colesterol îmbunătățit (și un risc mai mic de boli de inimă) și niveluri echilibrate de zahăr din sânge. S-a dovedit că MCT-urile servesc ca o formă de energie instantanee și de lungă durată pentru corpul și creierul dumneavoastră.

Dar nu toate uleiurile de cocos sunt create în mod egal. În plus față de gustul lor, diferă prin modul în care sunt făcute. Cele mai bune uleiuri de nucă de cocos sunt cele care se apropie cât mai mult de forma lor naturală, fără a utiliza substanțe chimice, solvenți sau aditivi.

Cum se alege cel mai bun ulei de cocos
Există atât de multe tipuri de etichete pe uleiul de cocos! Care este cel mai bun ulei de cocos?

VIRGIN
Cel mai bun ulei de cocos după părerea mea. Uleiul de cocos virgin este uleiul derivat din carnea nucilor de cocos mature. Este uleiul bun și gras care vine ca urmare a procesării cărnii. Nu este nevoie de substanțe chimice pentru a extrage toată acea bunătate.

Uleiul de cocos virgin este preferatul meu. Este de departe cea mai pură clasă și veți obține cu siguranță cele mai multe beneficii din utilizarea acestuia. Dar are un gust foarte clar. Dacă nu îți place gustul nucii de cocos, poate că vrei să cauți o alternativă.

EXTRA VIRGIN
Vă voi spune un secret: uleiul de cocos extravirgin nu este cu adevărat diferit de uleiul de cocos virgin. Nu este comparabil cu uleiul de măsline, pur și simplu pentru că sunt fabricate cu substanțe foarte diferite. Sa nu cazi în capcana de a plăti mai mult pentru ceva fără niciun motiv!

RAFINAT
Acest ulei de cocos nu este cel mai pur din toate opțiunile pe care le-am descris aici. Dar este un favorit printre mulți, deoarece oferă toate beneficiile uleiului de cocos fără gustul distinctiv al uleiului de cocos. De asemenea, este mai puțin potențial declanșator pentru cei cu alergii.

Nu vă fie teamă să folosiți ulei de cocos rafinat! Rafinat nu înseamnă că s-au adăugat aditivi nesănătoși. Atâta timp cât uleiul de cocos este presat cu expeller (un proces natural, non-chimic de extragere a uleiului), cu siguranță nu vă veți expune la substanțe chimice dăunătoare din uleiul dvs. de cocos.

Ulei de cocos beneficii

Omoară bacteriile
Aproximativ jumătate din acizii grași din uleiul de cocos sunt acid lauric. Acidul lauric este deosebit de bun la uciderea bacteriilor, virușilor și ciupercilor; prin urmare, este minunat să vă ajute să evitați infecțiile atunci când sunt utilizate extern.

Pe de altă parte, atunci când ingerați ulei de nucă de cocos, acesta reacționează cu enzimele pentru a forma o monogliceridă numită monolaurină. Monolaurina este excelentă și pentru uciderea agenților patogeni dăunători! Ambele substanțe s-au dovedit a ucide bacteriile și agentul patogen foarte periculos, Staphylococcus aureus.

Ajută la tulburările de memorie

Studiile au demonstrat că MCT-urile găsite în uleiul de cocos au îmbunătățit problemele de memorie cu care se confruntau subiecții lor mai în vârstă. Toți pacienții au simțit beneficiile uleiului de cocos în studiu și au văzut o îmbunătățire semnificativă a capacității lor de memorie după ce au luat acid gras. Se crede că acest lucru se datorează faptului că MCT-urile sunt absorbite mai ușor în corp. Deoarece pot fi accesate în creier fără utilizarea insulinei, ele pot alimenta mai eficient celulele creierului.

Aceasta este o veste deosebit de bună pentru persoanele care suferă de tulburări cognitive. Deoarece creierul unui pacient cu Alzheimer a pierdut capacitatea de a crea insulină, cetonele din uleiul de cocos ar putea crea o sursă alternativă de energie pentru a ajuta la repararea funcției creierului, sugerează studiul.

Este o cremă hidratantă excelentă pentru ten și păr

Studiile efectuate pe persoane cu pielea uscată arată că uleiul de cocos poate îmbunătăți umiditatea și conținutul de lipide ale pielii. Uleiul de cocos poate fi, de asemenea, foarte protector împotriva deteriorării părului. Dacă aveți mătreață sau păr uscat, uleiul de cocos este plin de acizi grași care pot îmbunătăți aceste condiții.

Uleiul de cocos este singurul ulei care poate preveni deteriorarea părului și pierderea proteinelor datorită greutății sale moleculare mici și a lanțului liniar drept, care îi permite să pătrundă în interiorul axului părului. Pe baza constatărilor studiului, utilizați ulei de nucă de cocos înainte și după spălarea părului pentru a profita de beneficii.

Pierdere în greutate

Acidul lauric este un tip de grăsimi saturate care se găsesc în uleiul de cocos și, de fapt, acest ulei conține cele mai ridicate niveluri de acid lauric într-o sursă naturală. Studiile au arătat că acidul lauric se deplasează spre ficat și se transformă în energie în loc să fie depozitat în corpul dumneavoastră ca grăsime, ceea ce ar putea ajuta la pierderea în greutate. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe informații pentru a confirma că uleiul de cocos contribuie în mod specific la pierderea în greutate și la îmbunătățirea metabolismului.

Crește nivelurile bune de colesterol

Nu tot colesterolul este rău. S-a descoperit că uleiul de cocos crește nivelul colesterolului HDL, cunoscut și sub numele de „colesterol bun”, la unele femei, în timp ce scade tipul rău, colesterolul LDL.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

%d blogeri au apreciat: