Ulei cocos pentru gatit, ulei de cocos extravirgin BIO, aliment natural nutritiv si benefic pentru sanatate.

Uleiul de cocos considerat un miracol al naturii, are proprietăţi medicinale uimitoare şi înlocuieşte cu succes alte produse folosite în gospodărie. Este o alternativă accesibilă şi sănătoasă pentru anumite produse alimentare şi pentru îngrijirea personala.

ulei cocos pentru gatit
ulei cocos pentru gatit

Produsul este certificat BIO.

Ulei cocos pentru gatit, nehidrogenat.

Este un ulei obtinut prin presare la rece din nuci de cocos proaspete.

Tara de origine: Filipine

Este nerafinat, neinalbit si neaditivat.

Beneficii ulei de cocos Bio


Uleiul sau untul de nuca de cocos este o sursa foarte buna de grasimi vegetale. Are un continut foarte ridicat de grasimi saturate, deci oxideaza mai greu si tine o perioada lunga de timp, pana la cativa ani.

1. Deoarece acest ulei virgin are un continut foarte ridicat de acid lauric, care este procesat de catre organism (combinat cu glicerol) si transformat in monolaurina. Se gaseste doar in nuca de cocos si in laptele matern.

2. Uleiul virgin de cocos contine grasimi saturate compuse din trigliceride cu lant scurt si mediu si este usor de digerat, neavand la fel de multe riscuri ca alte grasimi saturate. In plus, mai contine grasimi mononesaturate (acid oleic) si polinesaturate (acid linoleic), polifenoli (care dau aroma si mirosul specifice de cocos), vitamina E, vitamina K si fier.

Ulei cocos pentru gatit, extravirgin, ulei de cocos BIO

La ce folosim ulei sau unt de nuca de cocos?
1. Aliment. Poate fi folosit la pregatirea mancarii, adaugat in supe, sosuri, ceai, sucuri, lapte (vegetal), deserturi etc., de preferat la rece sau la temperatura camerei.

Cand folositi ulei de cocos la gatit sau copt, nu depasiti temperaturi mai mari de punctul lui de afumare/ardere: 177 grade Celsius.

2. Cosmetica. Uleiul virgin de cocos poate fi folosit pe fata pentru hidratare si demachiere (inclusiv machiaj rezistent la apa), pe corp (nu se mai usuca pielea si devine mai elastica, deci poate preveni vergeturile si ridurile), pe par pentru hranirea si hidratarea scalpului si a firului de par (reduce pierderea de proteine; folosit regulat, previne matreata si paduchii), pe unghii si cuticule (intareste si hraneste unghiile si inmoaie cuticulele).

Pentru alegerea uleiului de gătit, este important să se ţină cont de grăsimile pe care acesta le conţine şi de modul în care rezistă la temperaturile înalte din timpul prăjirii alimentelor. Aproape toate uleiurile vegetale polinesaturate, precum cel de floarea-soarelui, de soia, porumb şi rapiţă, nu rezistă la prăjiri repetate, grăsimile trans pe care le conţin descompunându-se în substanţe nocive. Uleiul de cocos face parte din categoria celor care rezistă la temperaturi înalte, datorită unui conţinut de grăsimi saturate în proporţie de 90%, ceea ce explică şi consistenţa solidă a acestuia la temperatura camerei.

  Ulei cocos este ideal pentru gatit

Uleiul de cocos, datorita procentului ridicat de acid lauric este, de fapt, benefic pentru organism.

Uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, la fel ca untul. Din punct de vedere nutritiv, uleiul de cocos este compus in cea mai mare parte din nutrientii din nuca de cocos. Acest tip de ulei are o cantitate mica de vitamine sau minerale.

Acest ulei este unicul ulei vegetal care are o concentratie ridicata de acizi grasi cu lant mediu. Acesti compusi activi au o actiune specifica in organism, care poate provoca o serie de reactii pozitive. Uleiul de cocos are proprietati antimicrobiene, antibacteriene si antifungice.

Principalele beneficii ale uleiului de nuca de cocos pot fi atribuite prezentei acizilor grasi cu lant mediu care includ acidul lauric, acidul capric si acidul caprilic. Acestia sunt agenti antimicrobieni puternici, cu o eficienta ridicata impotriva virusurilor, ciupercilor si a multor bacterii.

Cele mai multe dintre grasimile pe care le consumam sunt acizi grasi cu lant lung care trebuie defalcate inainte de a fi absorbite. Uleiul de cocos este bogat in acizi cu lant mediu si scurt care ajung mult mai repede in ficat pentru a produce energie, fiind usor de digerat.
Astfel, nu sunt necesare enzime biliare sau pancreatice pentru digestie, acest lucru transforma uleiul de cocos intr-un aliment sanatos chiar si pentru cei care sufera de diabet zaharat sau probleme cu vezica biliara. De asemenea, acizii grasi cu lant mediu ajuta la accelerarea metabolismului, deoarece acestia sunt o sursa instantanee de energie pentru organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: