Suc de Aronia presat la rece.

Aronia este un arbust, cu o înălțime intre 150-200 cm, este originar din regiunile reci din Americii de Nord fiind plantat foarte des și în estul Asiei. Plantații de aronia se gasesc și în România.

Suc de Aronia presat la rece
Suc de Aronia presat la rece

Se identifica urmatoarele tipuri de Aronia:

  • Aronia roșie, care are un gust mai apropiat de dulce
  • Aronia neagră, cu un gust uscat, amărui, dar mult mai bogată în nutrienți
  • Suc Aronia purpurie, o combinație între cele două.

Fructele de aronia conțin de trei olt mai mulți antioxidanți decât fructele de afin, care sunt considerate extrem de sănătoase. Comparația dintre aronia și afin este extrem de instructiv!
Consumarea în mod regulat al acestor boabe mici împiedică riscul de arteroscleroză, împiedică apariția unor boli cronice, cum ar fi cancerul sau boala Parkinson, ajută la prevenirea bolilor ficatului, ajută la îmbunătățirea fluxului sangvin, etc.

Aronia este un tip de arbust originar din America de Nord, care acum este cultivat în Europa de Est. „Aronia” se referă în general la boabele care cresc pe arbust. Aceste fructe de aronia sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de chokeberries datorită efectului lor ascuțit, de uscare a gurii.

Suc de Aronia presat la rece efecte antidiabetice

Cercetările par să susțină efectele antidiabetice ale aroniei. Un studiu din 2015 efectuat la șobolani a constatat că un extract de aronia a contribuit la creșterea sistemului imunitar și la reducerea inflamației legate de diabet.

Un studiu din 2012, care a analizat șobolanii rezistenți la insulină, a constatat că un extract de aronia lupta împotriva rezistenței la insulină pe mai multe niveluri. Acest rezultat îl face un ajutor eficient în prevenirea apariției diabetului.

Un studiu din 2016 a constatat că nivelul glicemiei și obezitatea au fost afectate pozitiv de aronia.

Suc de Aronia presat la rece efecte anti-cancer

Un studiu din 2004 a analizat efectele extractelor de struguri, aronia și afine în prevenirea dezvoltării cancerului de colon.

Studiul a constatat că, deși toate extractele au inhibat creșterea celulelor canceroase, aronia a avut cel mai puternic efect.

Un studiu din 2009 a constatat că un extract de aronia a contribuit la reducerea leziunilor celulare în legătură cu cancerul de sân.

Autorii studiului au ajuns la concluzia că s-a demonstrat că extractul de aronia are calități protectoare la persoanele care suferă de cancer mamar.

Sănătatea organelor

Un studiu din 2016 a analizat efectele sucului de fructe aronia la șobolani cu leziuni hepatice. Cercetătorii au descoperit că sucul a redus severitatea și simptomele afectării ficatului.

Un studiu similar din 2017 a constatat, de asemenea, că sucul de aronia are efecte protectoare împotriva afectării ficatului la șobolani. Autorii studiului au sugerat că efectul s-ar putea datora activității antioxidante a aroniei.

Un alt studiu de rozătoare din 2017 a constatat că sucul de aronia a contribuit la reducerea severității simptomelor la șobolanii cu mucoase stomacale deteriorate.

Studiul a sugerat că, în acest caz, beneficiile aroniei s-ar putea datora creșterii producției de mucus, precum și capacității sale de a combate stresul oxidativ.

Suc de Aronia presat la rece Natural

O cantitate de 100 de grame de Aronia fructe uscate oferă 16.9 grame de fibre, macro-nutrienți esențiali. Fibrele nu sunt digerate imediat și trec aproape intacte prin tractul digestiv. Protejarea sistemului digestiv, o digestie îmbunătățită, un nivel scăzut de colesterol “rău” și riscuri scăzute de probleme în privința nivelului de zahăr din sânge. Din acest motiv, Aronia este benefică și pentru persoanele cu diabet.

În suc sau în fructul proaspăt de Aronia, cantitatea de fibre este mult mai mică decât în cazul Aroniei deshidratate (fructe uscate).

Fructele de Aronia sunt pline de antioxidanți care ajută în ameliorarea bolilor cardiovasculare si în lupta contra cancerului și a bolilor inflamatorii

Fructul s-a clasat pe locul întâi în topul cercetărilor referitoare la cantitatea de antioxidanți organici. În SUA, primele demersuri de cercetare au început în 2007, când experții au comparat peste 276 de alimente naturale, pentru a pune în evidență proprietățile lor antioxidante. Consumul de fructe de Aronia a început să ia amploare încă de atunci, pășind încet și sigur în fruntea clasamentului.

Suc de Aronia presat la rece

  • Aronia ajuta la detoxifiere – datorita concentratiei de catehina si luteina sau caroten, este un antioxidant puternic care ajuta la eliminarea radicalilor liberi existenti in sange, in piele, testuri si organe, prevenind mutatiile care pot sa apara.
  • Aronia imbunatateste sistemul imunitar – pe langa toti antioxidantii importanti pe care i-am mentionat, aronia contine si vitamina C in cantitati mari si stimuleaza activitatea celulelor albe ajutand si la producerea de colagen. Colagenul repara organele, celulele si vasele de sange.
  • Aronia ajuta la sustinerea functiei cognitive – principalele efecte pe care radicalii liberi le au asupra organismului, reprezentativa este distrugerea legaturilor neuronale care reduc capacitatea cognitiva. Fructele de aronia cresc activitatea neuronala, intaresc legaturile, reduc stresul oxidativ din creier si reduc riscul de Alzheimer, dementa sau alte probleme similare.

La fel ca alte fructe de padure, aronia este cunoscută ca fiind bogată în nutrienți. Unele dintre detaliile nutriționale sugerate de recenzie includ următoarele:

Vitamine

vitamina C: 137-270 miligrame pe kilogram (mg / kg)
folat: 200 micrograme pe kilogram (μg / kg)
vitamina B-1: 180 μg / kg
vitamina B-2: 200 μg / kg
vitamina B-6: 280 μg / kg
niacină: 3.000 μg / kg
acid pantotenic: 2.790 μg / kg
tocoferoli: 17,1 mg / kg
vitamina K: 242 μg / kg
Minerale

sodiu: 26 mg / kg
potasiu: 2.180 mg / kg
calciu: 322 mg / kg
magneziu: 162 mg / kg
fier: 9,3 mg / kg
zinc: 1,47 mg / kg

Aronia beneficii imunitate

  • Suc de Aronia ajuta vederea – carotenul din continutul reduce stresul oxidativ din ochi si previne degenerarea oculara dar si dezvoltarea cataractei.
  • Aronia este utila pentru reglarea tensiunii – avand un continut ridicat de potasiu, aceste fructe au efecte benefice asupra inimii pentru ca potasiul are efect dilalator. Prin relaxarea vaselor de sange, tensiunea arteriala va scadea si fluxul sanguin va creste iar sansele de infarct se vor reduce considerabil.
  • Aronia are efect antibacterian – studiile recente au dovedit ca aronia are un mare impact asupra racelilor si asupra infectiilor bacteriene care pot aparea la nivelul aparatului respirator. Prin urmare, fructele pot sa fie consumate pentru a combate aceste probleme dar si cu scop preventiv.
  • Aronia are o serie de beneficii pentru diabetici – fibrele dietetice existente in fructele de aronia ajuta si la mentinerea echilibrata a zaharului din sange si previn cresterile bruste ale glicemiei, care pot sa fie extrem de periculoase in momentul in care persoanele sufera de diabe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: