Sirop de Agave Bio – Sirop de Agave Beneficii

Sirop de agave a fost utilizat încă din cele mai vechi timpuri ca remediu naturist datorită proprietăților medicinale ale agavei.  Siropul de agave  are un continut bogat de vitamine si minerale conținute, și anume Vitamina B, C, Vitamina D, Vitamina E, dar este bogat si in calciu, fier, zinc, fosfor, potasiu, seleniu, crom si magneziu. 

Sirop de Agave Light Ecologic/Bio, NIAVIS, 250ml/350g

Agave este o plantă originară din Mexic, de dimensiuni destul de mari, depășind 7 m înălțime împreună cu floarea. 
Celebritatea și-au câștigat-o datorită siropului de agave folosit foarte mult ca îndulcitor natural pentru a putea evita zaharul procesat.

Sirop de agave, este cunoscut în mod inexact ca nectarul de agave. De fapt este un îndulcitor produs comercial din mai multe specii de agave, inclusiv Agave tequilana și Agave salmiana. Siropul de agave albastre conține fructoză 56% sub formă de zahăr care oferă proprietăți de îndulcire.

Sirop de Agave Beneficii


Acest sirop este bogat în fructoză si sarac în glucoză, astfel se eliberează destul de lent în sânge fără a provoca o creștere bruscă a indicelui glicemic. Față de alți înlocuitori ai zaharului alb, precum mierea de albine sau siropul de arțar, nectarul de agave este cel mai bogat în fructoză și mult mai dulce. Este ideal ca înlocuitor al zahărului, dar cu condiția de a pune o cantitate de sirop redusă la jumătate față de cantitatea de zahăr utilizată în mod normal.

Dacă te îngrijorează conservanții, coloranții artificiali sau alți aditivi chimici din alimentele consumate, caută eticheta pe care scrie „organic” sau „bio”, Acest lucru înseamnă că este un indulcitor natural 100% ce nu a interacționat cu substanțele chimice.Sirop agave Bio

Are un indice glicemic scăzut – Nectarul de agave are un indice glicemic scăzut (27), spre deosebire de zahăr (92), sirop de agave calorii mai purine decat zaharul.

Conține mai multă fructoză ca zahărul. Trebuie știut ca fructoza și glucoza sunt două zaharuri principale. „Capul răutăților” este glucoza, care are un indice glicemic de aproape 100, în timp ce fructoza are 19 indice glicemic. Fructoza trebuie consumată și ea cu moderație. Prin urmare, este de preferat ca nectarul de agave sa fie folosit cu ponderație.

Sirop de agave este bogat în calciu. Prin urmare, este o sursă de calciu, atât de necesară în regimul alimentar al fiecăruia, alături de lapte sau iaurt.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Related Posts

%d blogeri au apreciat: