Cele mai bune tratamente pentru reumatism

Reumatismul este o afecțiune caracterizată prin inflamarea articulațiilor, mușchilor, tendoanelor și țesuturilor conjunctive. Este important să menționez că termenul „reumatism” este unul generic și poate fi folosit pentru a descrie diverse afecțiuni reumatice. Tratamentul pentru reumatism depinde de tipul specific de reumatism și de gravitatea simptomelor.

Tratamente eficiente reumatism

Reumabloc Complex Sun Wave Pharma

Reumabloc Complex Sun Wave Pharma, 30 comprimate

VEZI PRET SI RECENZII

Acidul boswellic, extras din Boswellia Serrata, poate susține sănătatea sistemului musculo-scheletic și să ofere protecție articulațiilor, oaselor și mușchilor, restabilind astfel mobilitatea. Extractul de Curcuma Longa contribuie la funcționarea normală a circulației sanguine și a sistemului nervos, protejând simultan celulele împotriva stresului oxidativ. Lalmin Se2000 este o drojdie îmbogățită cu seleniu, conținând o formă dezactivată de Saccharomyces cerevisiae, inclusiv vitamine și minerale produse natural de celulele de drojdie, alături de o variantă organică de seleniu, L-selenometionina. Această formă naturală de seleniu, găsită în proteinele vegetale comestibile, asigură o biodisponibilitate superioară. Seleniul contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Supliment nutritiv, DVR Pharm, Tamaie extract – Boswellia crema

VEZI PRET SI RECENZII

Supliment nutritiv, DVR Pharm, Tamaie extract - Boswellia crema, 75 ml

Un revitalizant care combate durerea și inflamația articulară, încurajează circulația locală a sângelui și sprijină regenerarea țesuturilor cartilaginoase.

Supliment alimentar MSM 750mg Solaray, Secom

VEZI PRET SI RECENZII

Supliment alimentar MSM 750mg Solaray, Secom 90 capsule

Sprijină reducerea activității enzimelor COX-2 și 5-LOX, mediatorii implicați în procesul inflamator, și menține structura și mobilitatea normală a articulațiilor. De asemenea, susține procesele oxidative normale în timpul exercițiilor fizice intense, prin acțiunea antioxidantă a metilsulfonilmetanului, menținând astfel structura proteinelor și a lipidelor în fața acțiunii radicalilor liberi. Contribuie la menținerea integrității peretilor vasculari, cartilajelor, tendoanelor, ligamentelor și oaselor, și sprijină sinteza normală de colagen la nivelul articulațiilor.

Cum sa prevenim aparitia reumatismului

Prevenirea apariției reumatismului poate implica adoptarea unui stil de viață sănătos și aplicarea unor strategii preventive. Iată câteva recomandări care pot contribui la prevenirea apariției reumatismului:

Mentenținerea unei greutăți sănătoase: Excesul de greutate poate pune presiune suplimentară asupra articulațiilor, crescând riscul de inflamație și leziuni. Adoptarea unui regim alimentar echilibrat și menținerea unei greutăți sănătoase poate reduce acest risc.

Exerciții fizice regulate: Activitatea fizică moderată și regulată contribuie la menținerea flexibilității articulațiilor, întărirea musculaturii și îmbunătățirea circulației sanguine. Exercițiile precum înotul, mersul pe jos și yoga pot fi benefice.

Protecția articulațiilor: Evitați mișcările repetitive și încărcați articulațiile cu precauție. Folosiți echipament de protecție adecvat la activitățile sportive și la locul de muncă.

Menținerea unei posturi corecte: Adoptarea unei posturi corecte poate ajuta la reducerea stresului asupra coloanei vertebrale și a altor articulații.

Evitarea fumatului: Fumatul poate crește riscul de apariție a bolilor reumatice. Renunțarea la fumat poate avea beneficii semnificative asupra sănătății articulațiilor și sistemului musculo-scheletic.

Consumul moderat de alcool: Consumul moderat de alcool poate fi asociat cu un risc mai mic de reumatism. Cu toate acestea, excesul de alcool poate avea efecte negative asupra sănătății, inclusiv asupra sistemului musculo-scheletic.

Alimentație sănătoasă: O dietă bogată în nutrienți, inclusiv calciu, vitamina D și omega-3, poate contribui la menținerea sănătății oaselor și articulațiilor.

Gestionarea stresului: Stresul cronic poate afecta sistemul imunitar și poate contribui la apariția bolilor reumatice. Tehnicile de gestionare a stresului, cum ar fi meditația și yoga, pot fi utile.

Cele mai bune tratamente pentru reumatism

Tamus communis este o plantă erbacee, care se agaţă de alte plante sau pe pietre, de unde şi numele de viţă-neagră.Aceasta dezvoltă o rădăcină lungă până la jumătate de metru şi groasă cât un braţ. In atara noastra creşte spontan în zona subcarpatică în pădurile de foioase si in locuri umbroase şi pietroase unde rădăcina sa se ascunde fiind dificil de scos.

Această plantă este folosita de localnici fiind un leac vechi în medicina populară empirică.

Utila pentru calmarea durerilor, tratarea loviturilor, traumatismelor, durerilor reumatice şi pentru întărirea organismelor slăbite.

Opțiuni de tratament pentru reumatiusm

Medicamente antiinflamatoare: Acestea pot fi prescrise pentru a reduce inflamația și a ameliora durerea. Exemple includ antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS) și corticosteroizii.

Analgezice: Medicamentele analgezice pot ajuta la reducerea durerii asociate cu reumatism. Unele dintre acestea sunt disponibile fără prescripție medicală, în timp ce altele pot fi prescrise de medic.

Medicamente imunosupresoare: În cazurile de artrită reumatoidă și alte afecțiuni autoimune, medicamentele care suprimă sistemul imunitar pot fi prescrise pentru a reduce inflamația și a încetini progresia bolii.

Fizioterapie: Exercițiile fizioterapeutice pot ajuta la menținerea flexibilității articulațiilor și a forței musculare, precum și la ameliorarea durerii.

Terapie ocupațională: Aceasta poate ajuta pacienții să își îmbunătățească abilitățile pentru a face față sarcinilor de zi cu zi, chiar și atunci când suferă de afectări articulare.

Schimbări ale stilului de viață: Adoptarea unui stil de viață sănătos, inclusiv menținerea unei diete echilibrate, controlul greutății, renunțarea la fumat și gestionarea stresului, poate avea un impact pozitiv în gestionarea simptomelor.

Chirurgie: În cazurile severe sau atunci când alte opțiuni de tratament nu sunt eficiente, chirurgia poate fi o opțiune pentru a repara sau înlocui articulațiile afectate.

Este crucial să consultați un medic pentru a primi un diagnostic corect și un plan de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *