Despre Dieta Ketogenica

Ce este dieta ketogenica?

Dieta ketogenica este bine cunoscută pentru că este o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați, în care organismul produce Ketone în ficat pentru a fi utilizate ca energie. Dietă ketogenică, dietă cu conținut scăzut de carbohidrați, conținut scăzut de carbohidrați cu conținut ridicat de grăsimi.

Când mănânci ceva bogat în carbohidrați, corpul tău va produce glucoză și insulină.

Glucoza este cea mai ușoară moleculă pe care corpul dvs. o poate converti și utiliza ca energie, astfel încât să fie aleasă peste orice altă sursă de energie.
Insulina este produsă pentru a procesa glucoza din fluxul sanguin prin administrarea acestuia în jurul corpului.
Deoarece glucoza este utilizată ca energie primară, grăsimile dvs. nu sunt necesare și, prin urmare, sunt stocate. De obicei, pe o dietă normală, mai bogată în carbohidrați, organismul va folosi glucoza ca principală formă de energie. Prin scăderea aportului de carbohidrați, corpul este indus într-o stare cunoscută sub numele de cetoză.

Când aportul alimentar este insuficient, cetoza este un proces natural inițiat de corpul uman care ne poate ajuta să supraviețuim. În această stare, producem cetone, care sunt produse prin descompunerea grăsimii hepatice. Scopul final al menținerii corespunzătoare a unei diete ceto este de a vă forța corpul într-o stare metabolică. Nu facem acest lucru prin calorii înfometate, ci prin carbohidrați înfometați. Corpul nostru se adaptează incredibil la alimentele pe care le introduceți – atunci când încărcați grăsimi în ea și eliminați carbohidrații, va începe să ardă cetone ca sursă principală de energie. Nivelurile optime de cetonă pot aduce multe beneficii pentru sănătate, pot reduce greutatea și pot îmbunătăți sănătatea fizică și mentală.

Ce mananci in Dieta Ketogenica?

Pentru a începe o dietă keto, veți dori să vă planificați din timp. Asta înseamnă să ai un plan de dietă viabil pregătit și să aștepți. Ceea ce mâncați depinde de cât de repede doriți să ajungeți într-o stare ketogenică (cetoză). Cu cât ești mai restrictiv în ceea ce privește carbohidrații (mai puțin de 25g carbohidrați neti pe zi), cu atât vei intra mai repede în cetoză.

Doriți să vă limitați aportul de carbohidrați, în principal carbohidrați din legume, nuci și produse lactate. Nu mâncați carbohidrați rafinați, precum grâul (pâine, paste, cereale), amidon (cartofi, fasole, leguminoase) sau fructe. În plus, avocado, fructe stelate și fructe de pădure pot fi consumate cu măsură.

Nu mancati:

Boabe – grâu, porumb, orez, cereale etc.
Zahar – miere, agave, sirop de arțar etc.
Fructe – mere, banane, portocale etc.
Tuberculi – cartofi

Puteti manca:

Carne – pește, carne de vită, miel, carne de pasăre, ouă etc.
Legume verzi cu frunze – spanac, varză etc.
Legume deasupra solului – broccoli, conopidă etc.
Produse lactate bogate în grăsimi – brânzeturi tari, smântână bogată în grăsimi, unt etc.
Nuci și semințe – macadamia, nuci, semințe de floarea soarelui etc.
Avocado și fructe de pădure – zmeură, mure și alte fructe cu impact glicemic redus
Îndulcitori – stevia, eritritol, fructe călugărești și alți îndulcitori cu conținut scăzut de carbohidrați
Alte grăsimi – ulei de nucă de cocos, grăsimi saturate

Legumele verde închis și cu frunze sunt întotdeauna cea mai bună alegere pentru legume. Majoritatea meselor dvs. ar trebui să fie proteine ​​vegetale și grăsimi suplimentare.

Exemple de meniu: Frigarui de pui gatite cu ulei de măsline, broccoli și brânză. Friptura este acoperită cu unt și o parte din spanac și prăjită în ulei de măsline.

Amintiți-vă, dieta keto este bogata în grăsimi, moderate în proteine ​​și foarte sărace în carbohidrați. Aportul dvs. nutrițional ar trebui să fie de aproximativ 70% grăsimi, 25% proteine ​​și 5% carbohidrați.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Related Posts

%d blogeri au apreciat: