Cele mai bune suplimente pentru imunitate

Cauti cele mai bune suplimente pentru imunitate? Suplimente pentru imunitate adulti, Quercetina, Vitamina C Alcalina, Vitamina D3.

Quercetina 30cps ZENYTH PHARMAVitamina C Alcalina 30cps DVR PHARMVitamina D3 2000 UI 60cps Premium COSMOPHARM
cele mai bune suplimente pentru imunitate Suplimente imunitate adultivitamina Ccele mai bune suplimente pentru imunitate
Antioxidant 100% natural, pentru imunitate și controlul alergiilorVitamina C contribuie la formarea colagenului, pentru funcționarea normală a sistemului osos,Sustine sanatatea sistemului osteoarticular si a dintilor.
Verifica pret vegis.roVerifica pret vegis.roVerifica pret vegis.ro
 

Care sunt beneficiile quercetinei?

Quercetina este un flavonoid natural, prezent în multe alimente, cum ar fi fructele, legumele și cerealele integrale. Beneficiile potențiale ale quercetinei includ:

  • Proprietăți antioxidante: Quercetina este un antioxidant puternic, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi și protejează celulele de stresul oxidativ.
  • Reducerea inflamației: Quercetina poate ajuta la reducerea inflamației, ceea ce poate fi benefic în cazul afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi artrita, astmul și boala inflamatorie intestinală.
  • Protejarea sănătății inimii: Quercetina poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol rău (LDL), ceea ce poate reduce riscul de boli de inimă.
  • Susținerea sistemului imunitar: Quercetina poate stimula sistemul imunitar și poate ajuta la reducerea riscului de infecții.
  • Protecția împotriva cancerului: Unele studii sugerează că quercetina poate avea proprietăți antitumorale și poate ajuta la prevenirea dezvoltării cancerului.
  • Îmbunătățirea performanței fizice: Quercetina poate ajuta la creșterea performanței fizice și la reducerea oboselii musculare, fiind utilă pentru sportivii de performanță.

Cele mai bune suplimente pentru imunitate 

Vitamina C 

Nu există o diferență semnificativă între vitamina C alcalină și vitamina C obișnuită. Vitamina C este un compus solubil în apă, care se găsește în multe alimente, inclusiv fructe și legume. Ea poate fi folosită atât în mediul acid, cât și în cel alcalin, astfel încât nu există o formă specială de vitamina C care să fie alcalină.

Cu toate acestea, unele suplimente alimentare care conțin vitamina C pot fi comercializate ca “alcalinizante” sau “alcalinizatoare”. Aceste produse sunt de obicei combinații de diferite minerale și substanțe nutritive, cum ar fi carbonații și bicarbonații, care pot ajuta la menținerea unui nivel adecvat de pH în corp. Cu toate acestea, aceste suplimente nu sunt necesare pentru a menține un nivel adecvat de pH în organism și nu este necesar să se ia vitamina C într-o formă specială pentru a obține beneficiile sale.

În concluzie, vitamina C poate fi utilizată în mod eficient atât într-un mediu acid, cât și într-un mediu alcalin și nu există o formă specială de vitamina C care să fie alcalină.

Cine are nevoie de un supliment de vitamina C?

Majoritatea oamenilor obțin suficientă vitamina C prin alimentația zilnică, iar suplimentele de vitamina C nu sunt necesare pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, există anumite grupuri de persoane care pot avea nevoie de suplimente de vitamina C, inclusiv:

Fumătorii: Fumatul poate reduce absorbția de vitamina C, astfel încât fumătorii pot avea nevoie de o cantitate mai mare de vitamina C decât nefumătorii.

Persoanele cu anumite afecțiuni: Persoanele cu anumite afecțiuni, cum ar fi cancerul sau diabetul, pot avea nevoie de cantități mai mari de vitamina C pentru a-și menține starea de sănătate.

Persoanele cu deficiențe alimentare: Persoanele care nu consumă suficiente fructe și legume bogate în vitamina C pot avea nevoie de suplimente pentru a-și îndeplini necesarul zilnic de vitamina C.

Persoanele expuse la stresul oxidativ: Persoanele expuse la stresul oxidativ, cum ar fi sportivii, pot beneficia de aportul suplimentar de vitamina C, deoarece aceasta ajută la neutralizarea radicalilor liberi care pot fi eliberați în timpul exercițiilor fizice intense.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua orice suplimente alimentare, inclusiv suplimente de vitamina C, pentru a determina dacă aveți nevoie de ele și pentru a evita posibilele interacțiuni cu medicamentele pe care le luați deja.

Vitamina D3 

Vitamina D3, cunoscută și sub denumirea de colecalciferol, este una dintre cele două forme majore de vitamina D (cealaltă formă fiind vitamina D2 sau ergocalciferol). Vitamina D3 este produsă în principal în piele ca răspuns la expunerea la lumina soarelui și poate fi găsită și în unele alimente, precum peștele gras, ouăle și produsele lactate fortificate.

Vitamina D3 are un rol important în menținerea sănătății oaselor și a dinților, deoarece ajută la absorbția și utilizarea eficientă a calciului și a fosforului. De asemenea, vitamina D3 joacă un rol important în funcționarea sistemului imunitar, în reglarea tensiunii arteriale și în menținerea sănătății sistemului nervos.

Deficiența de vitamina D3 este asociată cu o serie de probleme de sănătate, inclusiv osteoporoză, rahitism la copii și o serie de afecțiuni autoimune. De aceea, este important să aveți un aport adecvat de vitamina D3 prin alimentație și/sau expunere la soare, dar și să discutați cu medicul dumneavoastră despre posibila necesitate de a lua suplimente alimentare cu vitamina D3 în cazul în care aveți un deficit de vitamina D3 sau nu puteți obține suficientă vitamina D3 prin dietă și expunere la soare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *