Cele mai bune vitamine pentru imunitate

Cauti cele mai bune vitamine pentru imunitate? Există mai multe vitamine și minerale esențiale pentru întărirea sistemului imunitar.

Quercetina 30cps ZENYTH PHARMAVitamina C Alcalina 30cps DVR PHARMVitamina D3 2000 UI 60cps Premium COSMOPHARM
cele mai bune suplimente pentru imunitatevitamina CSupliment alimentar Vitamina D3 2000 Ui Cosmo Pharm Premium, 60 capsule
Pentru imunitate și controlul alergiilorPentru funcționarea normală a sistemului osos,Pentru sanatatea sistemului osteoarticular si a dintilor.
Verifica pret springfarma.roVerifica pret vegis.roVerifica pret liki24.ro

Care sunt beneficiile quercetinei?

Quercetina este un flavonoid natural, prezent în multe alimente, cum ar fi fructele, legumele și cerealele integrale. Beneficiile potențiale ale quercetinei includ:

  • Proprietăți antioxidante: Quercetina este un antioxidant puternic, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi și protejează celulele de stresul oxidativ.
  • Reducerea inflamației: Quercetina poate ajuta la reducerea inflamației, ceea ce poate fi benefic în cazul afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi artrita, astmul și boala inflamatorie intestinală.
  • Protejarea sănătății inimii: Quercetina poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol rău (LDL), ceea ce poate reduce riscul de boli de inimă.
  • Susținerea sistemului imunitar: Quercetina poate stimula sistemul imunitar și poate ajuta la reducerea riscului de infecții.
  • Protecția împotriva cancerului: Unele studii sugerează că quercetina poate avea proprietăți antitumorale și poate ajuta la prevenirea dezvoltării cancerului.
  • Îmbunătățirea performanței fizice: Quercetina poate ajuta la creșterea performanței fizice și la reducerea oboselii musculare, fiind utilă pentru sportivii de performanță.

Supliment alimentar, Quercetin, MyVita

Supliment alimentar, Quercetin, MyVita, 120 capsule 7027212

Vezi pret pe emag.ro

Cele mai bune vitamine pentru imunitate

Vitamina C 

Nu există o diferență semnificativă între vitamina C alcalină și vitamina C obișnuită. Una dintre cele mai bune vitamine pentru imunitate, Vitamina C este un compus solubil în apă, care se găsește în multe alimente, inclusiv fructe și legume. Ea poate fi folosită atât în mediul acid, cât și în cel alcalin, astfel încât nu există o formă specială de vitamina C care să fie alcalină.

Cu toate acestea, unele suplimente alimentare care conțin vitamina C pot fi comercializate ca „alcalinizante” sau „alcalinizatoare”. Aceste produse sunt de obicei combinații de diferite minerale și substanțe nutritive. Carbonații și bicarbonații pot ajuta la menținerea unui nivel adecvat de pH în corp. Cu toate acestea, aceste suplimente nu sunt necesare pentru a menține un nivel adecvat de pH în organism și nu este necesar să se ia vitamina C într-o formă specială pentru a obține beneficiile sale.

În concluzie, vitamina C poate fi utilizată în mod eficient atât într-un mediu acid, cât și într-un mediu alcalin și nu există o formă specială de vitamina C care să fie alcalină.

Supliment alimentar Vitamina C Premium cu rodie

Supliment alimentar Vitamina C Premium cu rodie, bioflavonoide si resveratrol 1000 mg, Zenyth, 90 capsule

Vezi pret pe emag.ro

Cine are nevoie de un supliment de vitamina C?

Majoritatea oamenilor obțin suficientă vitamina C prin alimentația zilnică, iar suplimentele de vitamina C nu sunt necesare pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, există anumite grupuri de persoane care pot avea nevoie de suplimente de vitamina C, inclusiv:

Fumătorii: Fumatul poate reduce absorbția de vitamina C, astfel încât fumătorii pot avea nevoie de o cantitate mai mare de vitamine pentru imunitate decât nefumătorii.

Persoanele cu anumite afecțiuni: Persoanele cu anumite afecțiuni, cum ar fi cancerul sau diabetul, pot avea nevoie de cantități mai mari de vitamina C pentru a-și menține starea de sănătate.

Persoanele cu deficiențe alimentare: Persoanele care nu consumă suficiente fructe și legume bogate în vitamina C pot avea nevoie de suplimente pentru a-și îndeplini necesarul zilnic de vitamina C.

Persoanele expuse la stresul oxidativ: Persoanele expuse la stresul oxidativ, cum ar fi sportivii, pot beneficia de aportul suplimentar de vitamina C. Aceasta ajută la neutralizarea radicalilor liberi care pot fi eliberați în timpul exercițiilor fizice intense.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua orice vitamine pentru imunitate, inclusiv suplimente de vitamina C, pentru a determina dacă aveți nevoie de ele și pentru a evita posibilele interacțiuni cu medicamentele pe care le luați deja.

Vitamina D3

In aceasta categorie de Vitamine pentru imunitate, cunoscută și sub denumirea de colecalciferol, este si vitamina D (cealaltă formă fiind vitamina D2 sau ergocalciferol). Vitamina D3 este produsă în principal în piele ca răspuns la expunerea la lumina soarelui și poate fi găsită și în unele alimente, precum peștele gras, ouăle și produsele lactate fortificate.

Vitamina D3 are un rol important în menținerea sănătății oaselor și a dinților, deoarece ajută la absorbția și utilizarea eficientă a calciului și a fosforului. De asemenea, vitamina D3 joacă un rol important în funcționarea sistemului imunitar. Ajuta deasemenea în reglarea tensiunii arteriale și în menținerea sănătății sistemului nervos.

Deficiența de vitamina D3 este asociată cu o serie de probleme de sănătate, inclusiv osteoporoză, rahitism la copii și o serie de afecțiuni autoimune. De aceea, este important să aveți un aport adecvat de vitamina D3 prin alimentație și/sau expunere la soare. Discutați cu medicul dumneavoastră despre posibila necesitate de a lua suplimente alimentare cu vitamina D3. In cazul în care aveți un deficit de vitamina D3 sau nu puteți obține suficientă vitamina D3 prin dietă și expunere la soare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *