Care este cel mai bun indulcitor natural – Top 5 indulcitori

Care este cel mai bun indulcitor natural? In cele ce urmeaza cateva recomandari pentru inlocuitori ai zaharului.

Indulcitor natural Stevia

VEZI AICI OFERTA

Supliment alimentar Dulce de Stevie inlocuitor de zahar tinctura fara alcool

Stevia este un îndulcitor natural care provine din planta Stevia rebaudiana.

Pentru a produce stevia, producătorii extrag compuși chimici numiți steviol glicozide din frunzele plantei.

Acest produs foarte procesat și purificat este de aproximativ 300 de ori mai dulce decât zaharoza sau zahărul de masă și este disponibil sub diferite mărci.

Stevia are mai multe argumente pro și contra pe care persoanele cu diabet vor trebui să le cântărească. Acest îndulcitor nu conține calorii și nu crește nivelul zahărului din sânge. Acest lucru înseamnă că îl puteți folosi mult mai puțin sau îl puteți combina cu alți îndulcitori pentru a reduce caloriile. Având în vedere acest lucru, stevia poate avea un gust distinct, ușor metalic, care poate fi descurajant pentru unii. Cu toate acestea, este adesea mai scump decât alți înlocuitori ai zahărului de pe piață.

Ștevia are și un gust amar, pe care mulți oameni îl pot găsi neplăcut. Din acest motiv, unii producători adaugă alte zaharuri și ingrediente pentru a echilibra gustul. Acest lucru poate reduce beneficiul nutrițional al steviei pure.

Acest lucru înseamnă că îl puteți folosi mult mai puțin sau îl puteți combina cu alți îndulcitori pentru a reduce caloriile. Având în vedere acest lucru, stevia poate avea un gust distinct, ușor metalic, care poate fi descurajant pentru unii.

Recomandari pentru a alege cel mai bun indulcitor

Persoanele cu diabet trebuie să aibă grijă deosebită pentru a evita creșterea glicemiei. Controlul glicemiei este important pentru evitarea complicațiilor mai severe ale diabetului, inclusiv afectarea nervilor și bolile cardiovasculare.

Alegerea îndulcitorilor alternativi este o modalitate de a menține dulceața în alimente și băuturi. Cu toate acestea, nu toți îndulcitorii alternativi sunt opțiuni bune pentru persoanele cu diabet. Siropul de agave, de exemplu, oferă mai multe calorii decât zahărul de masă.

 

Zahar cocos Bio

VEZI AICI OFERTA

Zahar de cocos Niavis Bio, fara gluten, 250g
Ne plac toate lucrurile cu nucă de cocos, inclusiv zahăr cu nucă de cocos!

Acesta ocupă primul loc pe lista personala pentru cei mai buni înlocuitori ai zahărului.

Zaharul din nucă de cocos provine de fapt din nectarul din florile de cocos, care apoi trece printr-o tehnică naturală de procesare pentru a evapora apa din seva, permițând cristalului nectarului.

Conținutul de fructoză al zahărului din nucă de cocos este de aproximativ 39%. Având în vedere ceilalți nutrienți, cum ar fi zincul și fierul, plus bonusul suplimentar al unor antioxidanți și o cantitate mică de fibre de inulină care funcționează ca un prebiotic pentru a promova sănătatea intestinului. În timp ce trece prin procesare, este mai puțin rafinat decât zahărul rafinat obișnuit.

Beneficii zahar de cocos

Daca esti in cautarea unei alternative la zaharul normaL cel mai bun indulcitor pentru tine poate sa fie zaharul de cocos. Are un indice glicemic mai mic decat zaharul de masa. Mai mult, conține urme de minerale și inulină naturală, care acționează ca o fibră. Întrucât zahărul din nucă de cocos poate înlocui zahărul brun într-un raport unu-la-unu în rețete, este ușor de utilizat la coacere pentru a face produsele ușor mai sănătoase.

Zahărul din nucă de cocos conține cantități mici de potasiu, magneziu, zinc, fier și vitamine din grupul B. În plus, are un indice glicemic mai mic decât zahărul, deci nu va provoca o creștere a glicemiei atunci când este consumat. Este un înlocuitor ușor al zahărului și poate fi folosit ca un înlocuitor individual pentru zahăr de trestie și brun.

VEZI AICI OFERTA

 

Miere de Tei ecologica cruda Republica BIO, 700g
Probabil cel mai vechi înlocuitor pentru zahăr din întreaga lume, mierea.

Da, este aproape jumătate din fructoză, dar beneficiile sale ca substanță de curățare. Chiar având proprietăți antibiotice, atât în utilizarea internă, cât și în cea externă, o fac una dintre cele mai bune alegeri pentru o alternativă sănătoasă la zahăr.

Aceasta miere cruda este testata impotriva adaosurilor de zahar si are certficare Bio.

Mierea cruda este bogata in vitamine, enizme, minerale.

VEZI AICI OFERTA

Sirop de artar grad A eco, Verival, 250ml


Recoltat din arțari, la sfârșitul iernii, siropul de arțar este una dintre cele mai comune alternative la zahăr, preferat în multe gospodării și popularizat în întreaga lume prin celebrele fotografii „clătite cu sirop de arțar”.

Siropul de artar contine fenoli si antioxidanti. Ajuta la mentinerea nivelului glicemic in limite normale.

În forma sa pură, este una dintre cele mai naturale și neprelucrate forme de zahăr, ȘI, majoritatea acestuia este produs în America de Nord.

Da, este natural, iar singura procesare prin care trece este fierberea sevei de arțar, recoltată cu ajutorul unui vârf.

Cantitatea de sirop de arțar pe care o obțineți este doar o zecime din cantitatea inițială de seva pe care ați colectat-o din copaci.

Poate înlocui cu succes zahărul în orice rețetă, aducând propria sa paletă de antioxidanți la masă, dar amintiți-vă că conține în continuare aproximativ 30% fructoză, care se transformă în depozite de energie în corpul dumneavoastră.

Xylitol – zahar de mesteacan

VEZI AICI OFERTA

Xylitol (Zahar din Mesteacan) Obio 250gr
Îndulcitorii de mai sus sunt prelucrați din fibre vegetale, cum ar fi mesteacăn, fructe de pădure și, cel mai adesea, coajă de porumb.

Au foarte puține calorii și nu au carbohidrați, eliminând riscul de creștere a zahărului din sânge, făcându-le opțiuni bune pentru diabetici.

Totuși, deoarece majoritatea acestor îndulcitori sunt derivați din coji de porumb, acest lucru ar putea implica OMG-uri inerente, provocând probleme gastrice unor utilizatori și ridicând îngrijorări mai mari cu privire la modul în care acestea ne pot afecta sănătatea în alte moduri.

Dacă preferați un îndulcitor mai puțin dulce, fără calorii, puteti alege eritritol. Alcoolul din zahăr este doar de aproximativ 60% până la 80% la fel de dulce ca zahărul și, spre deosebire de alți alcooli din zahăr, nu conține calorii. În plus, eritritolul poate avea unele beneficii pentru sănătate. Cercetările sugerează că eritritolul nu afectează glicemia și reduce riscul apariției cariilor dentare

Cel mai bun indulcitor natural este acela care raspunde nevoilor noastre, cu mai multe sau mai putine calorii, cu un induce glicemic mai mare sau mai mic, cu un grad de indulcire diferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *