Care este cea mai buna miere de Manuka – daca sunteti in cautarea unui aliment antibacterian puternic Mierea de Manuka poate fi solutia potrivita.

Testele de laborator au demonstrat eficienta in cazul unor afectiuni precum  Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus – stafilococul auriu, ori Streptococcus pyogenes, numit si streptococ de grup A.

Studiile au aratat ca este posibil ca mierea Manuka daca este folosita in mod controlat in anumite concentratii si doze, poate trata sinuzita. De asemenea este eficienta in tratatrea de afectiuni ale gingiilor, precum gingivita sau placa dentara bacteriana.

Alte afectiuni despre care ar putea fi tratate cu ajutorul mierii de Manuka sunt refluxul gastro-esofagian, diareea, greata sau arsuri stomacale, dar nu exista dovezi stiintifice care sa ii confirme eficienta atunci cand ia contact cu lichidul gastric.

Beneficii miere de Manuka

Cateva dintre beneficiile pe care le are mierea Manuka:

  • Miere de Manuka adjutant in cazul suprapopularii bacteriene a intestinului subtire, in cazul acidului gastric dar si in cazul refluxului gastroesofagian;
  • Mentine pielea sanatoasa si are proprietati antimicrobiene, proprietati ce ajuta la vindecarea tesuturilor
  • Trateaza arsurile, ranileulceratiile de p- o cercetare arata ca, datorita continutului sau bogat de antioxidanti si de caracteristici antibacteriene si antiinflamatoare, mierea de Manuka previne infectiile la soarecii cu ulcere.

Tulburarile de somn intalnite la jumatate din populatia adulta care intampina probleme cu somnul si apar din cauza schimbarilor sau din cauza stresului.

Un bun remediu natural este mierea de Manuka care elibereaza in organism un corp glicogen care ajuta la buna functionare a organismului in timpul somnului.

  • Miere de Manuka previne gingivita – mai multe studii au descris cum mierea de Manuka poate ajuta la tratarea si prevenirea gingivitei si a bolii parodontale. Calciul, zincul si fosforul care se gasesc in mierea de Manuka sunt nutrienti importanti pentru vindecarea unor afectiuni dentare.
  • Pentru ca este un antibacterian perfect dar si pentru toate efectele sale antioxidante, antiinflamatorii si antiseptice, mierea de Manuka reprezinta un remediu natural foarte bun pentru rezolvarea problemelor dificile ale tenului.

Care este cea mai buna Miere de Manuka

Se cunosc si se comercializeaza si in tara noastra mai multe branduri de Miere de Manuka. In functie de proprietati si de modul de procesare identifici si care este cea mai buna miere de Manuka.

Great Manuka – este o miere 100% RAW (nepasteurizat / netratat termic), produsa in Noua Zeelanda. Ambalarea este in borcane de sticla, nu contine organisme modificate genetic (GMO).

Miere de Manuka Great Manuka
Miere de Manuka Great Manuka

Manuka Health – Produsele din miere de Manuka de la Manuka Health Noua Zeelanda au certificare dubla MGO si UMF. Miere de Manuka originala; borcanele au pe eticheta un cod QR care poate fi scanat cu usurinta pentru a confirma originea produselor. MGO sau Metilglioxal reprezinta una din enzimele care ofera mierii proprietati unice antibacteriene. Nutrientul acesta se formeaza automat si natural in nectarul florilor si se transfera in mod automat in miere cu ajutorul albinelor.
MGO marca inregistrata Manuka Health si in acelasi timp sistemul care arata activitatea antibacteriana masurand nivelul de metilglioxal existent in miere. Cu cat acest nivel este mai mare cu atat creste mai mult si puterea antibacteriana. Aceste niveluri sunt MGO 100+, MGO 400+, MGO 250+ si MGO 550+

Miere de Manuka Health
Miere de Manuka Health

Manuka Wedderspoon – mierea de Manuka Monoflorală (Monofloral) conține o cantitate de minim 75% granule de polen Manuka, efecte antibacteriene și antioxidante puternice, respectiv proprietăți de întărire a imunității. 

Exista mai multe tipuri de miere de Manuka pe piata. Kfactor masoara concentratia granulelor de polen existente in miere. Cu cat cantitatea de granule este mai mare cu atat si efectele antioxidante sunt mai bune. Astfel mierea de Manuka se poate clasifica:

• Kfactor 12 – mierea contine aproximativ 65% granule de polen;
• Kfactor 16 – 75% granule polen;
• Kfactor 22 – 90% granule polen.

Carec este cea mai buna Miere de Manuka
Carec este cea mai buna Miere de Manuka

Miere Manuka Melora – este miere cruda monoflora, 100% pura, certificata pentru autenticitate si nivel de bioactivitate de laboratoare independente, in conformitate cu standardele oficiale ale Guvernului Noii Zeelande pentru mierea de Manuka monoflora, cu factor activ MGO certificat.

Mierea Manuka Melora
Mierea Manuka Melora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: